Featured
Σαλάτα τούρτα παντζάρι
Easy
Fairly cheap

Μια πολύ εντυπωσιακή και νόστιμη συνταγή, που ταιριάζει τέλεια με κρέας, πουλερικά αλλά και ψάρι, και είναι ιδανική για μπουφέ.

Prep

Ready In

1h

Category: Σαλάτες
Seasons:  August July June May
Tags:

Ingredients

For 10 Person(s)

Υλικά

5 τεμάχια μέτριες πατάτες βρασμένες
4 τεμάχια παντζάρια βρασμένα
4 τεμάχια καρότα βρασμένα
2 τεμάχια καλαμπόκια βρασμένα
1 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
3 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
0.25 φλ. ξίδι βαλσάμικο
0.5 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου

Για το τελείωμα

1 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. ψιλοκομμένα τρυφερά φύλλα φρέσκο κρεμμύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου

Σαλάτα τούρτα παντζάρι Directions

  1. Τρίβουμε τα βραστά λαχανικά σε χοντρό τρίφτη, κάθε είδος ξεχωριστά.
  2. Τα στύβουμε καλά ή τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για λίγο, να τραβήξει το χαρτί την υγρασία τους.
  3. Βάζουμε τα τριμμένα και στραγγισμένα παντζάρια μέσα σε μπολ.
  4. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα τριμμένα και στραγγισμένα καρότα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε κάθε λαχανικό για τη σαλάτα τούρτα χωριστά και προσθέτουμε στο κάθε βραστό λαχανικό ξύδι.
  6. Σε άλλο μπολ, βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με πιρούνι (καλύτερα όσο ακόμα είναι ζεστές).
  7. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι, 2 κ.σ ξύδι, λίγες σταγόνες λεμόνι και 3 κουταλιές ελαιόλαδο.
  8. Παίρνουμε 3 γεμάτες κουταλιές πατάτα και αφήνουμε τις υπόλοιπες στην άκρη.
  9. Προσθέτουμε σε αυτές τη μουστάρδα, το καλαμπόκι και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  10. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και τα ανακατεύουμε.
  11. Για το στήσιμο της τούρτας παντζάρι με τα βραστά λαχανικά: Θα χρησιμοποιήσουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση ή μια μέτρια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης για κέικ.
  12. Στρώνουμε τα υλικά στη φόρμα ως εξής, αρχίζοντας από τη βάση: μια στρώση πατάτα, μία στρώση καρότο, μία στρώση παντζάρι και τέλος μία στρώση την υπόλοιπη πατάτα με τη μουστάρδα το καλαμπόκι και την παρμεζάνα. Ανάμεσα σε κάθε στρώση λαχανικών βάζουμε μία λεπτή στρώση μαγιονέζα-γιαούρτι.
  13. Παγώνουμε στο ψυγείο, το λιγότερο για 1 ώρα και μέχρι να σταθεροποιηθεί.
  14. Αναποδογυρίζουμε με προσοχή σε μία πιατέλα την τούρτα παντζάρι.
  15. Γαρνίρουμε με ρόκα και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα βαλσάμικου.
  16. Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε.

Recipe notes

Συνταγή από εδώ

Nutrition facts

Be the first to post a review

Your email address is not used in any manner

Share This Recipe

Ωράριο λειτουργίας Κεντρικού Καταστήματος

  • Δευ - Σάβ: 01:00 - 13:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 15:30 - 19:00
  • Κυριακή: 04:00 - 10:00 & 17:00 - 22:00

Ωράριο λειτουργίας Καταστήματος Χαλκίδας

  • Δευ - Τετ - Σάβ: 08:00 - 16:00
  • Τρι - Πεμ - Παρ: 08:00 - 21:00
  • Κυριακή: Κλειστά